torsdag 16 januari 2014

Kände att det verkligen var dags att damma av bloggen nu, det börjar verkligen bli fattigt med inlägg. Kanske för att jag har börjat skriva riktig dagbok, där mina ord endast är för mina ögon, eller kanske för att jag varit upptagen med annat. Insåg att det var en lögn i samma ögonblick som jag satte punkt för den meningen - allt för mycket av min tid går åt till meningslöst tv-serietittande nu för tiden. I blame Netflix. För mycket fritid kan också bero på att jag ännu inte haft kapital nog att förnya mitt gymkort. Som jag längtar till den dan jag sätter min fot i en spinningsal igen! Det var fattigt med träning även under december månad så det känns som att jag har en del att ta igen. Men för att vara klyschig: den som väntar på nåt gott...

Annars är det lite ombytliga tider just nu. Igår hade jag sista seminariet med litteraturklassen och imorrn ska den sista litteraturtentan inskickas. Jag märkte ganska tidigt i höstas att detta inte skulle vara något för mig egentligen; jag älskar att läsa men eftersom jag vet att jag förmodligen inte kommer ha så mycket nytta av litteraturvetarkunskaper i mitt framtida yrke så har det mesta känts irrelevant och tråkigt faktiskt. Så det ska bli HUR KUL SOM HELST på måndag när kursen i engelska B drar igång! Det känns skönt att vara så peppad inför det här, jag hoppas att peppen och den tilltänkta ambitionsnivån håller i sig genom hela kursen.
Det känns som igår när jag, för nästan precis ett år sen, lämnade mitt vandrarhem på öst på stan för att leta min väg fram till universitetet, och hur jag sprang på Niklas som förklarade vägen till humanisthuset och hur mycket det lugnade mig att direkt träffa någon jag kände, och hur glad jag blev när en tjej satte sig bredvid mig i den stora hörsalen där vi skulle ha upprop och registrering och introduktion, och hur jag direkt fann mig i en grupp superhärliga tjejer som bytte mobilnummer och käkade lunch, och hur jag svävade på moln när min första dag på universitetet var över för den hade verkligen inte kunnat gå bättre. Vid den här tiden för exakt ett år sen var jag supernojig och orolig över hur jag skulle lyckas hitta en bostad här. Den 15e januari pratade jag till och med med en kvinna i Robertsfors om att hyra en av hennes lägenheter. Tack och lov att jag inte hamnade där! Nåväl. Hur som helst är jag supertaggad på måndag. Nystart i dubbel bemärkelse!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar