måndag 16 november 2015

Det spelar ingen roll om du byter profilbild på social media, det spelar ingen roll om du skriver en status på fb där du beklagar dig över det som hänt; hur välskrivet och sant det än må vara, det spelar ingen roll om du delar ett nyhetsklipp eller en debattartikel, det spelar ingen roll om du gillar en antiterrorsida.
Det som händer på fb återspeglas inte i verkligheten, och verkligheten återspeglas inte på fb eller annan social media. Ja, det är lätt att uttrycka sina åsikter genom någon annans välskrivna artikel, och känna att man har dragit sitt strå till debattstacken, men det spelar inte någon roll för fb är inte en riktig värld. Självklart är debatten ett viktigt verktyg för att belysa aktuella frågor och eventuell problematik angående dessa, men när det kommer till den punkten att vi glömmer det väsentliga och börjar diskutera perifera aspekter, som att Parisdådet får för mycket uppmärksamhet i jämförelse med andra dåd, har det kanske gått för långt. Är vi så frånkopplade och skonade en terrorvärld att vi börjar jämföra dåd och dess utrymme i media? Skämmes på oss.
Poängen är att fb inte gör någon skillnad i verkliga livet, och det är viktigt att komma ihåg, för just fb är så integrerat i våra vardagliga liv att vi lätt glömmer det. KOM IHÅG att en sådan sak som att fb erbjuder ett profilbildsbyte även ofta är ett knep för att vinna sympati. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar